آنتن ،تلویزیون و آیفون

چگونه آنتن تلویزیون را در پشت بام نصب کنیم؟

آنتن ،تلویزیون و آیفون


اگر به خانه جدیدی نقل مکان کرده اید و قصد نصب آنتن تلویزیون را دارید و یا اگر تا به حال از کیفیت آنتن خود راضی نبوده اید و با بارش کمی باران و یا وزیدن نسیمی با اختلال در دریافت شبکه هایتان مواجه می شوید و می خواهید یک بار برای همیشه این کار را از ابتدا و به طور اصولی انجام دهید، آموزش گام به گام نصب آنتن را در ادامه ی مطلب مطالعه نمایید:

 

خرید آنتن

با توجه به اینکه در اکثر نقاط ایران تلویزیون دیجیتال ارائه می شود، شما می توانید با خرید یک آنتن ساده ی حدودا ۵ یا ۶ پره ای همه کانالهای تلویزیون و رادیو را با شفافیت کامل دریافت کنید. البته این موضوع منوط به این است که شما گیرنده تلویزیون دیجیتال را داشته باشید.

قیمت سیم کشی و  نصب و راه اندازی آنتن مرکزی با توجه به تعداد واحدها تعیین می شود.

یافتن سیم آنتن طبقه ی مربوطه ی خودتان

در این مرحله اگر سیم کش ساختمان، نام طبقات را بر روی سیم هایی که در پشت بام وجود دارد، نوشته باشد، کار برای شما بسیار ساده خواهد بود ولی اگر شما نتوانید تشخیص دهید که کدام سیم برای طبقه ی شماست می توانید با کمک یک نفر هر کدام از سیم هایی که در پشت بام وجود دارد را بکشید و نفر دوم در طبقه ی مربوطه مشاهده کند که هر وقت سیم کشیده شد به شما که در پشت بام است خبر دهد.

 

اتصال سیم به برد داخل آنتن

ابتدا سر سیم را از داخل واشر پلاستیکی آب بندی عبور دهید. سپس به سراغ اتصال سیم به برد داخلی می رویم. سیم های آنتن (کواکسیال) از دو بخش تشکیل شده اند. یک سیم رشته ای که دور تا دور سیم بافته شده است و یک سیم مفتولی که در وسط سیم قرار دارد. ابتدا حدود ۲ تا ۳ سانت از سر سیم را از پوشش روی آن بیرون بیاورید. برای این کار می توانید از کاتر استفاده کنید.

سعی کنید برشی نازک به صورت حلقه ای دورتادور سیم بزنید تا جدار سیم رشته ای را نبرید. سپس جدار پلاستیکی داخلی که دور مفتول پیچیده شده است را نیز به اندازه ی نیم سانت ببرید. بر روی بُرد ۲ حلقه وجود دارد که یکی بزرگتر و یکی کوچکتر است. مفتول وسط سیم را باید در حلقه ی کوچک وارد کرد و با پیچ ریزی که بر روی آن است محکم نمود و سیم رشته ای را نیز داخل حلقه ی بزرگتر باید بست. دقت داشته باشید که به هیچ عنوان این دوسیم با هم و یا حلقه ای غیر از حلقه ی خودشان نباید برخورد داشته باشند. زیرا سبب اختلال امواج دریافتی می شود.

 

بستن جعبه بُرد آنتن

در این مرحله درب جعبه ای پلاستیکی که دور تا دور بُرد آنتن قرار می گیرد را ببندید. این جعبه وظیفه ی محافظت از بُرد در برابر آفتاب و باران را دارد. برای محافظت بهتر در برابر باران و نفوذ آب درون جعبه، پیشنهاد می کنیم چند دور چسب پهن شیشه ای به دور آن بپیچانید.

 

نصب پایه ی آنتن

برای نصب آنتن در ارتفاع مناسب نیاز به لوله ای داریم که از ارتفاع مناسبی برخوردار باشد. بهترین مکان برای نصب آنتن بالاترین نقطه از ساختمان است که دسترسی خوبی نیز داشته باشد. جایی که به راحتی و به دور از هیچ خطری بتوانید به آن سر بزنید و در صورت نیاز آن را تعمیر نمائید.

در صورتی که ساختمان شما نسبت به ساختمانهای اطرافتان ارتفاع خوبی دارد، نیاز به بالا بردن بیش از حد آنتن ندارید. زیرا امواج به سادگی به آن خواهد رسید. پس ارتفاع لوله را بر همین اساس تعیین نمائید. لوله نیز نیاز به ضخامت زیادی ندارد و می توانید از لوله آهنی آب با کمترین قطر استفاده کنید. برای نصب این لوله بر روی دیوار نیاز به ۲ عدد بست لوله نیز دارید. این بست ها را به وسیله ی ۴ عدد پیچ و رولپلاک به دیوار متصل کنید.

 

نصب آنتن بر روی پایه

پیش از آنکه لوله آهنی را بوسیله بست ها بر روی دیوار محکم نمائید، آنتن را بر بالاترین قسمت آن ببندید و سپس لوله را محکم کنید. برای اینکه در اثر وزش باد سیم آنتن از روی برد جدا نشود، مطابق تصویر سیم را بر روی لوله در چند قسمت با استفاده از چسب برق ببندید.

 

نصب فیش آنتن برای اتصال به پشت تلویزیون

در این مرحله فیش اتصال برای ورودی آنتن پشت تلویزیون را مطابق مرحله اتصال سیم آنتن به بُرد، متصل نمائید. سپس فیش را به محل مورد نظر بر روی تلویزیون و یا ستاپ باکس خود وصل کنید و اقدام به کانال یابی نمایید. در صورتیکه همه ی مراحل را به درستی انجام داده باشید سیستم شما همه ی کانالهای تلویزیون و رادیوی داخلی را لیست خواهد کرد.

 

اگر مایلید از نیروی متخصص برای نصب آنتن استفاده کنید. کافیست پروژه خود را در فوری کار آگهی کنید تا استادکاران ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند.

 

منبع : ابزار مات

« قبلی مطالب دیگر بعدی »